Monday , November 11 2019
Home / bulgaria / Трябва да получа награда за идиот на века: TennisKafe

Трябва да получа награда за идиот на века: TennisKafeГоран Иванишевич се присъедини към екипа на Новак Джокович за Уимбълдън, а впоследствие колабомости Шампионът от "свещената трева" през 2001 г. даде интервю пред The ​​Telegraph, в което се върна на някои от своите върхови моменти в кариерата, а към паденията подходи иронично и коментира, че трябва да получи награда за идиот на века заради загубените си финали.

"Хората ме харесваха и ме аплодираха навсякъде, където играех. Знам, че загубих три финала на Уимбълдън, които можех да спечеля. Знам го добре. Аз постигнах някъде около 80 процента от потенциала си в тениса, може би дори не и толкова. Когато гледам днес Джокович, виждам къде съм бъркал. Той е човек, който реализира потенциала си до край.

"Ако мога да се върна назад и да променя нещо, това ще е отношението ми към мачовете. Много неща не правих както трябва и пропуснах цели, които можех да постигна – например Уимбълдън посна Биех най-добрия в турнира на полуфинал, а после падах на финала. Винаги падах по този начин от Сампрас. Сякаш се предавах сам. Заслужавам титлата за идиот №1 на века в тениса заради мачовете, които загубих ".

Ivanisevic

Най-доброто представяне в кариерата на бившия №2 дойде именно на "свещената трева" в Лондон, където той загуби три финала през 90-те години, преди да сътвори една от най-великите истории в тениса през 2001 г. Тогава вдигна трофея, участвайки с "уайлд кард", като на финала надигра Пат Рафтър в пет епични сис тет

"Със сигурност трябваше да имам повече титли от Шлема. Играех най-добрите си мачове в полуфиналите, а когато дойдеше финалът, винаги правех глупости. Донякъде се успокоявах вътрешно, че не е добре да паднеш на полуфинал, но на финал не е проблем. Изключително странно, това беше много грешно ".

Иванишевич коментира и Голямата тройка в тениса, давайки предимство на Джокович:

"За мен, сравнението с Федерер и Надал е лесно – Джокович е по-добър и от двамата. Ако направим серия мачове – да кажем по 10 между тримата, убеден съм, че Ноле ще бие в поне 8 от тят Той е най-завършеният играч от тримата. "

"Рафа с лекота ще спечели още няколко пъти" Ролан Гарос ", това е ясно. Той ще има над 20, когато се откаже. Новак ще мине 20 също, гаранирано. За Федерер не мога да кажа. Той продължава да е страхотен, но не е вече на 28, а на 38 … Наскоро го чух да говори за Уимбълдън, когато се виждаше с титлата, но я загуби срещу Джокович. Това може да е ключов момент психологически за Роджър “.

Ivanisevic Djokovic

Хърватинът си даде мнението и по отношение на актуалните проблеми на играта. Според него не може феновете да искат по-атрактивна игра, а да освиркват играчите, когато си поката И каза още:

"Бих променил някои неща, като загрявката на корта. Това е доста глупаво. Всеки играч загравя преди това и е готов. Това на корта е демонстрация и понякога има обратен ефект, краката ти изстиват, вместо да влезеш а варя

TennisKafe.com


Source link