Sunday , November 17 2019
Home / hungary / Atlétikai vb: Helebrandt feladta az 50 km-es gyaloglást

Atlétikai vb: Helebrandt feladta az 50 km-es gyaloglástVenyercsán Bence célba ért, Helebrandt Máténak azonban fel kellett adnia az ötven kiloméeres gyaloglás küzdelmeit a dohai atlétikai világbajnokságon, mert 35 kilométer után teljesen elkreszélt az.


Hirdetés

Helebrandt Máté teljesen kimerült 35 kilométernél (Fotó: Szabó Miklós, archív)

Ha valami még a dohai világbajnokság női maratoni küzdelmeinél is keményebb volt, az a vasárnap hajnali, egyszerre rendezett ötven kiloméochoc férfi és női gyaloglás volt, ahol ráebrandkasulak Az időjárás egyébként egy picivel enyhébb volt, mint egy nappal korábban, leheletnyivel talán hűvösebb is volt, és néha megmozdult a levegő.

A körülményekre tekintettel mindkét magyar versenyző óvatosabban kezdett, a rutinosabb Helebrandt Máté kicsit erősebben, és sokáig nem volt jele annak, hogy ennek meglesz a böjtje. Sőt, edzője és a helyszínen szurkoló szülei szerint is élete egyik legjobb és legprecízebb felkészülésén volt túl, a taktikát is kidolgozta, úgy tervezte, visszafogottabban kezden a verse.

Helebrandt aztán harmincöt Kilometer után, fél kör alatt egyszerűen elfogyott, egyre gyengébbnek érezte Magát, elillant with ereje, leesett and vércukra és végül and paly szélén Allo járművel Kellett with orvosi Shobab szállítani, AHOL infúziót kapotte, és legalább egy Oran keresztül nem állhatott fel.

Családja a helyszínen szurkolt Helebrandtnak

Így egyedüli magyarként Venyercsán Bence maradt versenyben, akit mintha ez kicsit felvillanyozott volna, egyre jobb köröket ment, és végül 4: 45: 04-es idővel a 26. helyen érkezett célba.

"A táv első ötöde, and with első tíz kilométer esett jól, his tempóban tudtam haladni, majd a lábaim kezdtek elfáradni, ami sauce jó előjel … – mondta a hatodik ötven kiloméochoc versenyén induló Venyercsány. Húsztól harmincöt kilométerig egyfolytában azon gondolkoztam, szinte minden egyes körben, hogy elég volt, kiállok, és addigra többen is kiálltak vagy rosszul lettek, nagy nevek is, ami csak rreerésís Nehéz elhinni ilyenkor, hogy jó lesz, mert még sohasem versenyeztem ennyire a határon. De sokat jelentett a buzdítás, és mikor hallottam, hogy Máté feladta, erőt adott, hogy legalább én érjek be, hogy legyen egy magyar, aki végigcsinálja. "

Az időeredményeket egyébként ezúttal nem volt érdemes nézni és összehasonlítgatni, hiszen senki sem tudta négy óra alatt teljesíteni a távot. Olyan nevek adták fel a versenyt, mint a világcsúcstartó, címvédő francia Yohann Diniz vagy az olimpiai- és világbajnok ślovák Matej Tóth, a férfiaknl győzé győzé japan szzbyztőtöt Végül 28-an értek célba and 46 indulóbole, as well as 18-an adták fel a versenyt, ami közel negyven százalékos ráta. Ahogy Urbán Ákos, Venyercsán edzője a verseny közben elmondta, az igaz, hogy az extrém körülmények mindenkinek ugyanolyanok, de érdemes arra is gondolni, hogy a versenyzők szervezete nem ugyanúgy.

17. ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA
Férfiak. 50 km-es gyaloglás. Világbajnok: Szuzuki Juszuke (Japán) 4:04:20,
2. Joao Vieira (Portugália) 4:04:59, 3. Evan Dunfee (Canada) 4:05:02, 4. Niu (Kína) 4:05:36, 5. Luo (Kína) 4:06:49, 6. Boyce (Írország) 4:07:46., … 26. Venyercsán Bence (Magyarország) 4:45:04, … Helebrandt Máté feladta. Nők. 50 km-es gyaloglás. Vb: Rui Liang (Kína) 4:23:26, 2. Maocuo Li (Kína) 4:26:40, 3. Eleonora Anna Giorgi (Olaszország) 4:29:13, 4. Sobcsuk (Ukrajna) 4:33:38, 5. Ma (Kína) 4:34:56 , 6. Judkina (Ukrajna) 4: 36.00, … 8. Takács Júlia (Spanyolország) 4:38:20

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Vincze Szabolcs


Source link