Friday , November 15 2019
Home / netherlands / "Hulkenberg on Ricciardo de nieuwe ideale aanjager van Verstappen"

"Hulkenberg on Ricciardo de nieuwe ideale aanjager van Verstappen"Nico Hulkenberg werd gedurende het lopende seizoen met regelmaat gelinkt aan een Red Bull-stoeltje voor 2020. Mocht Red Bull niemand vinden binnen de eigen gelederen, dan was Hulkenberg een logische optie, zo werd er geredeneerd. Inmiddels heeft Red Bull (net als Haas F1 en Alfa Romeo) te kennen gegeven dat de enkelvoudig polesitter niet op de shortlist van het team staat. Het tweede stoeltje van Red Bull Zalf naar Pierre Gasly, óf naar Alexander Albon gaan.

Voormalig Formula 1-coureur Giedo van der Garde ziet ook wel in dat dat twee capabele rijders zijn, 'maar naast Max Verstappen komen ze wel in de problemen': "Max is van het caliber Lewis Hamilton en haalt ook alles uit een mindere auto. Hij is van een ander niveau als een Albon of Gasly. "

De Racing Team Nederland-coureur sluit zich daarmee aan bij de woorden van Nico Rosberg, die Verstappen 'van een andere planeet' noemde en daarom een ​​oneerlijke linial zou zijn om jongens als Gasly en Albon lang te leggen. "Iemand als Daniel Ricciardo kon Verstappen bijvoorbeeld wél aan. Niet altijd hoor, maar die kon wel speldenprikjes uitdelen", vervolgt Van der Garde. "Ik denk dat with beat Red Bull Ricciardo in dat opzicht wel missen."

Gevraagd naar of er iemand in de Formule 1 is die die rol van aanjager van Max Verstappen kan vertolken zoals Daniel Ricciardo tot vorig jaar deed, antwoordt hij bevestigend: "Nico Hulkenberg! Ik wil niet beweren dat Nico Max aankan, maar hij kan hem af en toe wel triggeren en bovendien belangrijke punten binnenhalen voor Red Bull. "

"Als ik Red Bull was, zou ik hem pakken. Nico kan een prima tweede rijder zijn naast Verstappen, met wie hij bovendien prima door één deur kan en ze kunnen ook nog eens Nederlands praten met elkaar. Nico beschikt tevens over de nodige ervaring, dus als je zo iemand naar het team kan halen, waarom niet? Aan de andere kant snap ik dat het niet goed is voor het talentenprogramma om hun eigen jongens aan de kant te schuiven. "


Source link