Tuesday , March 31 2020
Home / netherlands / Vandaag Singles Day, straks Black Friday: tijd om te shoppen? | NU

Vandaag Singles Day, straks Black Friday: tijd om te shoppen? | NUOp 11-11, de dag met de meeste eentjes, staan ​​in China de vrijgezellen in het zonnetje. Op deze Singles Day geeft de Chinese webgigant AliBaba megakortingen. Amerikanen gaan los on Thanksgiving op Black Friday en wie achter de feiten aanloopt heeft Cyber ​​Monday. Wat moet je als Nederlander met deze koopjesdagen?

In 2017 gaven Chinese online consumenten zo'n 168.2 miljard yuan (ruim 22 million euros) uit tijdens de jaarlijkse Singles Day in China, een recordbedrag. Singles Day is Black Friday he steroids, clock Froukje de Jong, retailexpert en sinoloog.

Een paar getallen om je een indruk te geven, aldus de expert: in 2018 werden er in China producten met een totale waarde van 30 miljard dollar (ruim 27 miljard euro) verkocht binnen 24 uur, er werden drie miljard pakketten verstuurd, en dit jaar is de waarde van de zogeheten pre-salebestellingen verhoogd met 113 percent. Chinese consumenten hebben hun spullen al in een virtueel mandje liggen en klikken om middernacht op kopen.

Ook Nederlanders kopen op Black Friday en Singles Day

Het is niet de enige koopjesdag die vanuit het buitenland de online retailwereld in gewaaid is. Black Friday, een van oorsprong Amerikaans kortingsfeest en Cyber ​​Monday – die volgt op Black Friday – staan ​​ook voor de deur.

"We weten dankzij wetenschappelijk onderzoek dat mensen hun aankopen uitstellen omdat ze weten dat er kortingen aankomen"

Liane Voerman

Vorig jaar tijdens Singles Day liet Nederland zich al behoorlijk gaan en verdrievoudigde de omzet van webwinkels, en retailers behaalden in 2017 op Black Friday 22 percent meer omzet dan in diezelfde week een jaar eerder, record marktonderzoeker GfK Nederland u. Als er alleen wordt gekeken naar de onlineomzet, bedroeg de groei zelfs 42 percent.

Mensen stellen aankopen uit

Die koopjesdagen gaan ons in Nederland ook aan, ref. Liane Voerman, lector aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Maar niet omdat de retail ze nou zo bewust naar Nederland hebben gehaald. De wereld is kleiner dankzij internet, Zeg zij, en wie internet gebruikt ziet dat er Black Friday kortingen worden gegeven op Amerikaanse platforms en dat AliBaba een kortingsdag heeft. We verwachten niet anders dan dat see hier hier korting krijgen.

"Singles Day is Black Friday on steroids"

Froukje de Jong

Voerman: "We weten dankzij wetenschappelijk onderzoek dat mensen hun aankopen uitstellen omdat ze weten dat er kortingen aankomen. Deze kortingsdagen zijn steeds bekender, dus zijn ze relevant voor Nederlandse winkeliers, ook de brick & mortar-winkels. "(oftewel stenen winkels).

Onze aankopen doen we veel en vaak via platformen. Die zijn internationaal, en dus krijgen wij die nationale kortingsdagen ook mee. Sterker nog, we vinden dat we er recht op hebben, Voerman clock. "Je moet als webwinkel dus zorgen dat je genoeg aanbod hebt."

Fake Friday

In de Verenigde Staten, bakermat van Black Friday, wordt de koopjesdag inmiddels al smalend Fake Friday genoemd. Z o.o. z o.o.

Er zullen wel scherpe aanbiedingen bij zitten, Zeg Voerman, want de consument prikt er makkelijk doorheen als er niets te halen valt. "Het is waarschijnlijk een mix. Maar door op zo'n speciale kortingsdag aanbiedingen aan te kondigen genereer je traffic op je website of in je winkel. Ze zijn bij je geweest, en dat heeft positieve gevolgen voor op de lange termijn. Het kweekt bekendheid . "

“Wij hebben die gekte rond Sinterklaas”

Liane Voerman

De Chinese Singles Day en de Amerikaanse Black Friday en Cyber ​​Monday zijn niet Nederlands, maar dat kan de consument niet schelen, Zeg Voerman. "Wij hebben die gekte in de dagen voor Sinterklaas, in Amerika is het in één dag gepropt. Het feit dat ze in de Verenigde Staten erg weinig vrije vakantiedagen hebben zal daarmee te maken hebben. Het winkelen moet op die vrije vrijedebe gebe "

Of wij vandaag Ali Baba leeg moeten kopen of op Black Friday voor de deur moeten gaan liggen? "Dat zou ik niet doen. Als je echt een aankoop in gedachten hebt is het wel slim om nog even te wachten, zeker op Cyber ​​Monday – die dag richt zich op elektronische apparatuur."


Source link