Thursday , November 14 2019
Home / norway / Derfor velger alltid Warholm bane sju – men ikke and VM-finalen – Stoppes av VM-regler: Warholm nektes favorittbanen

Derfor velger alltid Warholm bane sju – men ikke and VM-finalen – Stoppes av VM-regler: Warholm nektes favorittbanenDOHA (Dagbladet): Karsten Warholm har helt siden det store gjennombruddet på Bislett and 2017 foretrukket bane sju på friidrettsarenaen.

Selv om bane sk ikke er ansett som den ideelle banen av majoriteten, har sunnmøringen holdt på den, til tross for at han har joy.

– Jeg har hatt bane sju siden gjennombruddet mitt på Bislett and 2017. Det handler egentlig mest om skadeforebygging, forteller Warholm til Dagbladet og utdyper:

– Du kommer lenger ut, svinger litt lenger, og det er mindre stress på beina. Det er mindre skaderisiko. Det handler is om å overleve lengst og at karrieren skal vare litt, og da må man ta litt forbehold, forklarer Ulsteinvik-gutten.

Men and VM-finalen mandag kveld får ikke sunnmøringen bane sju.

FÅR IKKE FAVORITTBANEN: Annerledes regler and VM enn and Diamond League gjør at Karsten Warholm mister favorittbanen and finalen. Photo: NTB Scanpix
FÅR IKKE FAVORITTBANEN: Annerledes regler and VM enn and Diamond League gjør at Karsten Warholm mister favorittbanen and finalen. Photo: NTB Scanpix
                Vis mer

– Nei, jeg får nok ikke bane sju and finalen. Det er jeg forberedt på. Jeg har trent mye på å løpe and andre baner også. Grunnen til at jeg løper sju når jeg kan velge, er for å ta vekk litt av presset med å løpe langt other, sa Warholm til Dagbladet lørdag kveld.

– Samba liker også bane sju, virker det som?

– I, Samba kan få den om han vil, sier den norske friidrettsstjerna.

Derfor får ikke Warholm velge bane and VM

Men heller ikke hjemmehåpet Abderrahman Samba kan velge sin favorittbane.

Coach Leif Olav Alnes forklarer hvorfor:

– Ingen får velge bane. Utøverne and finalen trekkes and it's a lover. De fire beste trekker om bane 3-4-5-6 og de fire siste om 1-2-7-8, forteller Alnes til Dagbladet.

Warholm, som både topper verdensrankingen og hadde best tid and semifinalen, havner and den første puljen and trekningen om bane 3, 4, 5 og 6.

FINALEKLAR: Karsten Warholm hadde ingen problemer med å ta seg til VM-finale på 400 meter hekk. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås
Vis mer

– Rangeringen er som følger: Først plassering og deretter tid. Raskeste vinner av de tre semifinalene rankes først, nest raskeste deretter og dårligste vinner som nr. 3. Deretter raskeste andreplass som nr. 4, fork Alrer.

Dette er and contrast til Diamond League-stevnene hvor Warholm som førsterangert normalt får velge bane sju.

– I Diamond League er det arrangør som bestemmer, og de spør oftest utøverne i rangert rekkefølge, forteller suksesstreneren.

Nå er det klart at Warholm får bane fire, mens hovedrivalene Abderrahman Samba, Rai Benjamin og Yasmani Copello får henholdsvis bane 9, 7 og 6.

Det betyr at Warholm are løpe and en bane med krappere svinger enn hovedkonkurrentene, noah som ikke er helt optimalt.

Forundret Copello: – Litt rart

Flere av Warholms rivaler stusser over at nordmannen alltid velger bane sju, mens andre forstår det godt.

SJOKKERER: Han har vunnet EM – og VM-gull, men Karsten Warholm sjokkerte kanskje mest da han løp 400 meter hekk for første gang. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås
Vis mer

Tyrkiske Yasmani Copello, som vant sølvet bak Warholm både and EM-finalen and 2018 og and VM-finalen and 2017, foretrekker en annen bane.

– Det er litt rart. Kanskje det bringer lykke for ham. Jeg vet ikke hvorfor Warholm alltid løper i bane sju. Jeg tenker at det er likt and alle banene. Nesten and hvert fall, sier Copello til Dagbladet.

– Det spiller ikke noen rolle, man his foretrekker kanskje bane 1-4 om his får velge.

Warholm får irsk støtte

Også iren Thomas Barr, som vant EM-bronsen bak Warholm and Berlin and fjor, har fått med seg nordmannens favorittbane.

– Det er visst Karstens favorittbane. His skulle ønske jeg var and posisjon til å velge like ofte som ham, sier Barr til Dagbladet.

YDMYKES: Karsten Warhom er blant verdens beste friidrettsutøvere, men han har talent innenfor andre idretter også. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås
Vis mer

– Hvilken bane er den beste?

– Det er ulikt for alle hvilken bane som foretrekkes. Jeg ønsker å unngå for krappe svinger, og jeg vil samtidig ha god oversikt over resten av feltet. Bane sju fungerer bra for meg også, men jeg tror alle har ulike preferanser.

Iuel foretrekker bane åtte

Training cameraman Amalie Iuel sier til Dagbladet at hun ikke har en favorittbane.

– Men det har vist seg at jeg løper bedre and bane åtte for eksempel. I can give it ikke se competrentene mine. Der har jeg satt personlige recorder. Det er først og fremst fordi det er vide og fine svinger, du mister ikke like mye fart, men også at du kan løpe ditt eget løp, sier iuel, og legger til:

– Du trenger ikke å se competrentene dine før forhåpentligvis helt på slutten. Det er litt kjipt hvis de stormer forbi deg med en gang, men det gjør at du kan fokusere mer på deg selv. For min del også at du er litt mer redd når du løper fordi du ikke vet hva som skjer bak deg, sier Iuel, som gjentar at hun liker bane åtte, men tar det hun får.

– Du liker heller å bli jaget enn å jage?

– I, je tror egentlig at alle vil det. Hvis du blir jaget, ligger du and alle fall fremst and feltet. Men man kan ikke bli pirkete på det and en eventuell finale, will give får man det man får, are får du gjøre det beste ut av det. Jeg tenker announces at man ikke are for opphengt and det. Da kan det plutselig gå utover prestasjonen hvis du tenker for mye på det og lar det styre løpet ditt.

Lik Dagbladet Sport på Facebook


Source link