Wednesday , February 26 2020
Home / norway / Latterliggjør Johaug-kritikk – Dagbladet

Latterliggjør Johaug-kritikk – DagbladetVAL SENALES (Dagbladet): For mange ble Therese Johaugs comebacksesong and verdenscupen en tung opplevelse.

Plutselig var differansene opp til toppen av resultatlista lengre enn noengang for de fleste competrentene.

They are ille var det for enkelte at noe av motivasjonen til å gå på en ny sesong forsvant. Nylig kom beskjeden om at Nathalie von Siebenthal la skiene på hylla, noe hun indirekte la skylda på Therese Johaug for.

– Johaugs retur til sporten har endret løpene veldig. Hun setter and gang et enormt tempo fra første meter. Det løpsopplegget som Johaug står for, og som påvirker hele feltet, passer ikke Nathalie, fortalte Sveits' landslagstrener Peter von Allmenn til Dagbladet nylig.

Den forklaringen kjøper ikke svenske Frida Karlsson, som og er kjent for sitt tøffe åpningstempo og har blitt sammenlignet med Johaug.

– Alle forsøker jo å gå så fort man kan, noe annet ville jo være dumt. Det er vel ingen unnskyldning akkurat, spør du meg, sier Frida Karlsson oppgitt over sveitsernes forklaring.

Selv sier Johaug til Dagbladet at hun synes det er synd at den 26 år gamle sveitseren ikke fortsetter skikarrieren.

– Det er jo veldig trist å høre at hun har lagt opp. Jeg skulle veldig gjerne hatt henna med lenger. Jeg kan and alle fall ikke trene mindre eller gå dårligere skirenn, når jeg går inn for noe går jeg inn for det hundre prosent og har lyst til å utvikle meg og bli en bedre skiløper, så da er det nesten hun som må avgjøre om hun har lyst til å bli med i det her og legge ned treningen som skal til eller om hun nå velgerå legge skiene på hylla, sier Johaug om von Siebenthal.

– Høyere nivå

Om Johaugs retur skapte et for tøft renntempo for enkelte utøvere er det andre som har hevet seg til oppgaven.

Svenske Stina Nilsson var den eneste som slo Johaug på et distanserenn forrige vinter, men lagvenninnene Ebba Andersson, Charlotte Kalla og Frida Karlsson var alle i nærheten av å tukte den norske O2-maskinen på forskjellige tidspunkt av fjorå.

I stedet for å ergre seg over å bli slått av sin norske venninne, er Charlotte Kalla full av beundring for det Johaug gjorde forrige sesong. Kalla, som slo gjennom med Tour de Ski-seier allerede and 2008, mener Johaug har vært med à heve kvinnelangrenn til et nytt nivå forrige sesong.

HØYERE NIVÅ: Charlotte Kalla mener Johaug har hevet nivået i kvinnelangrenn. Photo: Bjørn Langsem / Dagbladet
HØYERE NIVÅ: Charlotte Kalla mener Johaug har hevet nivået i kvinnelangrenn. Photo: Bjørn Langsem / Dagbladet
                Vis mer

– Det er jo et høyere nivå på damelangrenn enn tidligere. Det som holdt til pallplass for fem år siden, det nivået holder ikke i dag om man skal henge med and toppen. Johaug and fjor var suveren, det var bare are imponerende å se henne levere helg etter helg, Kalla roser.

Også Ebba Andersson er full av lovord om Johaug.

– For meg er Therese en inspirasjon. Hun har vært den som har gått aller fortest på distanse i fjor, og det er er ikke utenkelig at det blir slik i vinter heller. For meg bare inspirerer og motiverer det meg. Å ha henne der å jage, gjør at jeg fortsatt vil legge ned tid og krefter og gjøre en så god jobb som mulig for å virkelig kunne utfordre.

Det er lett à se noen paralleller mellom det Andersson nå opplever med hva Johaug selv opplevde. I Johaugs yngre år var det ofte Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk som sto i veien for verdenscupseire.

Hennes første verdenscupseier kom som 22-ringring and Lahti, rett etter at hun hadde vunnet VM-gull på 30 kilometer and Holmenkollen and 2011. Det var fire år etter gjennombruddet med VM-bronse and Sapporo, men som Andersson brukte Johaug hennes overvin . Hun synes det er fint at hun nå har den rollen for sine yngre competrenter.

– Det er jo veldig koselig å høre at de har meg som en inspirasjon i treningen sin. Jeg har jo selv hatt mine forbilder opp gjennom. Jeg vet at de kommer til å bli sterke praktrenter til vinteren. Det blir spennende å se om de har tatt ytterligere steg fra and fjor til and år, sier Johaug om sine svenske rivaler.

Jager første cheese

Både Karlsson og Andersson jager sine første verdenscupseire denne vinteren etter flere pallplasser forrige sesong.

– Det er drømmen. Vi får se. Selvsagt lokker det litt extra med tanke på at jeg var på pallen are mange ganger forrige sesong, sier Andersson som var på pallen individuelt åtte ganger forrige sesong.

– Jeg jobber hardt daglig for å kunne gå are fort som mulig paski, there are min ambisjon er definitivt å klare å utfordre henne. Så gjenstår det å se hvordan utfallet blir når vi kommer i gang, sier Ebba Andersson.

OFFENSIV: Ebba Andersson ønsker å utfordre Johaug. Photo: Bjørn Langsem / Dagbladet
Offensive: Ebba Andersson ønsker à utfordre Johaug. Photo: Bjørn Langsem / Dagbladet
                Vis mer

Sveriges landslagstrener, Stefan Thomson mener seieren til hans unge stortalenter kan komme allerede i sesongen som venter.

– Therese kommer naturligvis være den som alle jager, men jeg tror det kan bli ganske tøft der oppe. Jeg tror flere kan blande seg inn, det er følelsen, sier Thomson.

– Jeg blir bare trigget av at de sier det. Det er kjempeviktig for sporten at vi får opp flere jenter som går fort på ski og kan være med og kjempe helt oppe and toppen der, sier Johaug.

Lik Dagbladet Sport på Facebook


Source link