Sunday , October 25 2020

Verdens dyreste klokke solgt for 283 millioner kronerVerdensrekorden ble knust under veldedighetsauksjon and Sveits lørdag. Nå går alle pengene til forskning på muskelsykdom hos barn.

RECORD: Aldri tidligere har en klokke blitt solgt for en høyere pris enn Patek Philippe Grandmaster Chime-klokken ble solgt for lørdag.

Patek Philippe

Publisert:.

Lørdag ettermiddag ble en eksklusiv Patek Philippe Grandmaster Chime and stål den dyreste klokken som noen gang er solgt. Det hele skjedde på veldedighetsauksjonen Only Watch and Genéve, Sveits.

Klokken er den mest kompliserte som noen gang er laget av det sveitsiske klokkeprodusenten, og inneholder ikke mindre enn 20 funksjoner utover det å vise tiden.

Allerede and forkant av auksjonen ble det spekulert i at klokken kunne bli recorddyr med en pris på rundt 20 millioner dollar, ifølge Luxurymagasinet Robb Report. Likevel skulle det vise seg å være langt under hva klokken til slutt skulle gå for.

Patek Philippe

Slo fem år gammel record

Da auksjonarius slo i klubben for siste gang var prisen kommet opp and 31 millioner sveitserfranc, tilsvarende 283 millioner kroner, over 100 millioner mer enn det som var ventet på forhånd.

Lørdag kveld er det ikke kjent hvem som kjøpte klokken.

Den tidligere prisrekorden på en klokke var et lommeur som ble solgt i 2014 for 24 millioner dollar (219 millioner kroner etter dagens course). Dette var også en Patek Philippe, men av merket Henry Graves Jr som ble laget and 1920, ifølge Forbes.

Blant funksjonene som finnes på klokken som ble solgt løagag finner man både en evigvarende kalender med firesifret årstall, muligheten til en extra tidssone, samt dag og natt indikator.

Patek Philippe skapte den første Grandmaster Chime tilbake and 2014. Dne gang ble klokken laget and syv versjoner and forbindelse med klokkeprodusentens 175 årsjubileum.

Les også

Sandy's lakkbukser og skinnjakke fra filmen Grease selges for 4 millioner

Les også

Banksy satte ny record med sjimpansebilde hos Sotheby's

Pengene går til forskning

Veldedighetsauksjonen Only Watch er en årlig hendelse i Genéve, hvor klokker fra en rekke av de ypperste klokkeprodusentene i verden blir auksjonert bort. Årets utgave er den åttende and rekken, og rundt 50 klokker ble auksjonert bort.

Pengene fra auksjonen går til forskning på muskelsykdommen Duchennes muskeldystrofi. I Norge rammer sykdommen én av 3,500 gutter, som har en gjennomsnittlig levealder økt til 30-40 år, noe som er betydelig høyere enn tidligere, ifølge Store medisinske lexicon.

Sykdommen innebærer svinn av muskelceller og avtagende kraft and armer og ben. Særlig muskulaturen and øvre del av bein og armer svekkes.

Ifølge organisasjonen bak auksjonen går 99 prosent av pengene til formålet på grunn av «sjenerøse deltagere og partnere».

Ved alarm-skiven er det skrevet «the only one» som følge av at klokken er den eneste i sitt slag. Det dyreste armbåndsuret noensinne ble solgt and 2017, og kostet 17,7 millioner dollar.


Source link