Sunday , March 29 2020
Home / romania / Deutsche Telekom, cea mai mare companie telecom din Europa, îşi reduce dividendele cu 14% pentru a acoperi costurile 5G

Deutsche Telekom, cea mai mare companie telecom din Europa, îşi reduce dividendele cu 14% pentru a acoperi costurile 5G
Burse – Fonduri mutuale

Deutsche Telekom, cea mai mare companie telecom din Europa, îşi reduce dividendele cu 14% pentru a acoperi costurile 5G

Gigantul Deutsche Telekom îşi reduce dividendele cu circa 14.3%, în ciuda estimărilor positive de profit pentru 2019, potrivit FT.

Cea mai mare companie telecom din Europa a anunţat că îşi va reduce dividendele la 60 eurocenţi per acţiune, de la 70 eurocenţi în 2018, reflectând costurile ridicate implicate în licitaţia pentru spectrul 50 din Germania, precum şi incerti … cu competitorul Sprint.

Compania germană nu este singura companie europeană de telecom care and a această decizie, în contextul în care şi Vodafone a decis are reduction dividendele cu 40% cancellation acesta.

"Cred c decizia reflectă în principal situaţia din SUA, unde tranzacţia T-Mobile – Sprint este în expectativă", spune Ulrich Rathe, analist în cadrul Jefferies.

Authoritatea americană de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor a approval of săptămâna aceasta fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint, ceea ce ar putea da nateretere unui competitor puternic într-o piaţă dominată de Verizon şi AT&T. Totuşi, tranzacţia întâmpină încă o serie de piedici la nivel guvernamental.

Deutsche Telekom şi-a majorat estimările pentru 2019 şi aşteaptă un EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizări) de EUR 24.1 billion, cu 200 million euro mai mare. Majorarea vine după un T3 2019 puternic, în care atât veniturile, cât şi EBITDA au crescut cu circa 5%.

Compania a anunţat că a fost pentru prima date în istorie când a înregistrat venituri de peste 20 billion euros ntntr-un singur trimestru ii că înregistrează o creteretere constantă pe piapa din SUA, compensând pentru o creştere mobile dinette

"Câştigurile au crescut în toate zonele din grup în primele nouă luni din acest an – unele creşteri fiind chiar de două cifre. Acn acelaşi timp, investim sume record, "spune Tom Hottges, CEO-ul companiei.

Investitorii reacţionează totuşi la reducerea de dividende, astfel încât joi la ora 12.30 acţiunile Deutsche Telekom se tranzacţionau pe bursa din Frankfurt la 15.2 euros per acţiune, în scădere cu 2.7% de la începutul şedinitare de tran circa EUR 72.6 billion.

Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, care este acţionar majoritar al grupului Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom. Joi, grupul a anunţat o creştere de 7.4% a veniturilor pe piaţa locală, până la 243.5 million euros, pe fondul unei creşteri cu aproape 70% a încasărilor diviziei care vinde servicii către alţi operatori.


Source link