Tesla is not interested in them, but in “German”: the demand for e-vehicles is growing, this model was the most often bought[ad_1]

Volkswagen ID.3

Foto: Volkswagen

U Švedskoj je u novembru oboren rekord kada je reč o prodaji automobila “s priključkom”. U sektoru putničkih vozila, tržišni udeo električnih automobila je iznosio čak 38,7 odsto, što je značajno više u poređenju sa 14 odsto iz novembra 2019.

S druge strane, prodaja tradicionalnih, benzinskih i dizel modela, pala je na 37,1 odsto, što znači da su modeli s elektiričnim priključkom prvi put po prodaji nadmašili “klasičare”. Ukupno automobilsko tržište ove skandinavske zemlje je palo za 12,9 odsto.

Pre samo dva meseca, kada je prodaja konvencionalnih automobila pala ispod 50 odsto ukupnog plasmana prvi put, tržište električnih vozila se dodatno ubrzalo, nadmašivši benzince i dizelaše. U novembru je prodato 10.237 modela “na punjenje”, od ukupno 26.500 prodatih automobila.

Veći doprinos su dali “plug-in” hibridi (PHEV) s 28,5 odsto udela, dok su baterijski modeli zauzeli 10,2 odsto tržišta. Najbolje prodavani model u novembru bio je Volkswagen ID.3.

Video: Vredeli su milione, a sada ih s otpada možete pokupiti po nikad boljim cenama

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.[ad_2]

Source link