Wednesday , November 20 2019
Home / slovenia / Maribor na vrh lige, Mura tik pod njega

Maribor na vrh lige, Mura tik pod njegaDerbi v Ljubljani, ki se je začel z minuto molka v spomin na preminula nekdanja trainja zmajev Suada Beširevića in Vukašina Višnjevca, he is ending with the struggle MARIBOR, ki je prevzel vodstvo na lestvici. Točkovno je izenačen z Olimpijo, ki jo je »uničil« njen nekdanji član Kronaveter year with dvema goloma in pass, buy the name of Mariborski nogometaš that šest zadetkov in pet pass. Olimpija je tako so much more than dveh zmag, Maribor pa je stilljev svojega, this seems like it is teak.

Olimpija: Maribor 2: 4 (1: 2)

Štadion Stožice, gledalcev 7000, soda Nejc Kajtazović.
Strelci: 0: 1 – Zahović (1, Hotić), 0: 2 – Kronaveter (16, Hotić), 1: 2 – Menalo (33, Tomić), 2: 2 – Vukušić (53), 2: 3 – Kronaveter (93) , 2: 4 – Vancaš Požeg (95).
Olimpija: Vidmar, Šme (from 46.Boakye), Putinčanin (from 46. Valenčič), Samardžić, Jurčević, Maksimenko, Tomić, Savić, Cekici (from 71. Lupeta), Vukušić, Menalo; Maribor: Pitić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Pihler, Cretu (from 90. Dervišević), Hotić (from 58, Mešanović), Kronaveter, Požeg Vancaš, Zahović (from 76. Tavares); posest žoge: 47:53; streli: 4:12; on vrata: 2: 7; koti: 6: 5; prekrški: 14:18; Offside: 1: 4.

Mura: Domžale 3: 0 (1: 0)

Štadion v Fazaneriji, Slavko Vinčić soda.
Strelca: 1: 0 – Maroša (28, Kouter), 2: 0 – Kouter (58), 3: 0 – Maroša (69, Šturm).
mura Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kouter, Šporn, Bobičanec, Šušnjara (from 88. Bubnjar), Horvat (from 74. Mulić), Maroša (from 81. Brkić); Domžale: Mulalić, Sikošek, Klemenčič, Vuklišević (from 46. Mujan), Rom, Ilić (from 57. Ćorluka), Käit, Svetlin, Ibričić, Podlogar, Sappinen (from 74. Jakupović); posest žoge: 43:57; streli: 7:12; on vrata: 6: 6; koti: 2:15; prekrški: 14:11; Offside: 3: 1.

Nedelja: Tabor – Bravo (15), Rudar – Triglav (17); ponedeljek: Aluminij – Celje (18).

Vrstni red: Maribor in Olimpija after 24, Mura 23, Aluminij 21, Celje 19, Bravo 12, Tabor in Domžale after 10, Triglav 9, Rudar 4.

Obračun v Stožicah se je začel po notah Mariborčanov, ki so that v 51. sekundi povedli. Dino Hotić he gave them with desne strani v kazen prostor, kjer them alone Luka Zahović in z glavo dosegel svoj četrti goal seasons. Tudi v stilljevanju je imela ožja Olimpijina obramba kar nekaj alsožav, puščala je veliko lukenj, eno teh bi lahko v četrti minuti izkoristil Year Kronaveter s strelom od daleč, ko se je izkazal Nejc Vidmar. For a nekdanjega Olympije them domača obamaba left tudi v sedmi minuti, ko them osamljen streljal z glavo, and žogo sent točno v Vidmarja. V 16. minuti pa so Štajerci podvojili prednost. Spet gave them Hotić, they give them njegova peta they serve, ask them Kronaveter, ki je zlahka prišel pred svojega čuvaja Denis Šmeja.


Safet Hadžžić them bil po temi upravičeno razočaran in jezen na ožjo frame olimpije. PHOTO: Leon Vidic

Mariborčani pa so that naprej Ogrožali ljubljanska vrata, v 26. minuti so domači branilci spet killed on Zahovića, ki streljal and with his relatives, he got them from golove črte rebound Vitalijs Maksimenko. Le nekaj trenutkov pozneje so gosti spetrette mrežo, and so sodniki added prepovedan lay. V 33. minuti pa so se le razveselili tudi domači navijači, saj so gostitelji zmanjšali zaostanek. After passing by Tomislav Tomić with leve, Luka Menalo stalks them, and so much too svoj peti goal seasons. Tudi v naslednjih minutah je bila Olimpija podjetnejša, and je šla na glavni odmor with goals zaostanka.

Slab spray Vidmarja omogočil zmago Mariborčanov

Tega pa je izničila v 54. minuti, ko je Ante Vukušić dosegel svoj osmi goal seasons in se izenačil na vrhu lestvice strelcev z Dariom Vizingerjem and with Celja. Vukušić je imel na voljo najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil nekdanji kapetan Olimpije Nemanja Mitrović with vlečenjem Mirala Samardžić. Njegov strel z bele pike je Kenan Pirić has peeled, toda hrvaški attacked them prišel to reflected žoge in jo pospravil v mrežo. On the other side v 58. minuti spet izkazati Vidmar, saj them to strela z byzine znova prišel Zahović, v 74. Bye bye Aleks Pihler. I am told that the crew have been able to deal with it, Vidmar privoščil favored meekly.


Mariborski navijači imajo veliko razlogov za veselje. PHOTO: Tadej Regent

Eric Boakye he sent him in the supplement, he sent him a Kazakh prostor, ljubljanski vratar pa jo je – nice written – poorly sprayed, sent them to Kronavetra, and jo je brez težav spravil v mrežo. Piko na i zmagi gostov je v peti minuti sodniškegaendix postavil Rudi Požeg Vancaš with goals and near by Kronavetrovi. Zanj je bil is peti rosette season. Ljubljančani bodo v 13. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kranju, Mariborčani pa bodo dan prej gostili Muro.


Source link