Wednesday , November 20 2019
Home / slovenia / V SAB začeli zbirati signed for the referendum on the financiranju osnovnih šol

V SAB začeli zbirati signed for the referendum on the financiranju osnovnih šolV SAB so danes začeli zbirati signed for posvetovalni referendum on financiranju osnovnih šol. V ustavi želijo jasen record, give them država dolžna financirati le javno šolstvo. It is after besedah ​​predsednice SAB Alenke Bratušek ne pomeni, da so proti zasebnim šolam, and če se starši odločijo vpisati otroke vanje, morajo to tudi financirati, pravi.
Alenka BratušekNoviceBratuškova bi zaradi 300 tisoč evrov razpisala referendum for 3.5 million evrov #video
Komentarji:

67delitve:
161V SAB is signed for a post-meeting referendum on the financiranju osnovnih šol začeli zbirati v Ljubljani, but by the way. Kot je danes v izjavi za javnost dejala Alenka Bratušek. je za stranko SAB javno šolstvo zelo pomembno, prepričani so, da morata biti znanje in izobraževanje available at all locations in the region.

Želijo si clearly spelled v ustavi

"Želimo, da se v Slovenski will settle down clearly, will give them a država dolna lower financirati itself javno ololstvo. It will not help, it will give me a sad proti zasebnim solam. light ball Bratuškova.
Alenka Bratušek


Photo: Ana Kovač

She left them, gave them poisonous, and obiskajeno zolonie šolo – these are the most common, they are available, -, mesto tudi v javni šoli. "It will help, give me a round, and cover up a salt water, just like that, I am sorry, punish them for us," je poudarila.

Vodja poslanske buying SAB Maša Kociper she added them, da ne delajo proti odločbi ustavnega sodišča. "Želimo zgolj presekati Gordian vozel različnega tolmačenja odločbe ustavnega sodišča. The most judicial opinion, that se se ustava spremeni v smeri, give them v usti and clearly write them, give them država bottom financirati java, and so on, SAB sicer that they pass prepričani, he will give them clearly and clearly.

Bratuškova erected it, gave it a shiver, that danes would give a petition for evacuation. Kljub strošku, povezanemu z izvedbo posvetovalnega referenduma, se zdi stranki SAB after njenih besedah ​​pomembno, da ljudje povedo, kakšno trembling up želijo. "Javno šolstvo je ena od pomembnejših stvari, je temelj socialne države," je dejala.

Koalicija dvomi, da bi referendum rešil zagato

In the coalition sicer večinoma dvomijo, give bi posvetovalni referendum on financiranju osnovnega šolstva rešil zagato came zagato. V Levici načelno podpirajo predlog SAB. Kritični pa so v Coalic SMC in opozicijski SDS, NSi in SDS.

Poskusov, da bi uredili financiranje zasebnega šolstva v in the composition from a few months ago, he bilo v preteklosti več, zadnji pa je bil predlog ministrstje za izobraževanje, after kate b and država obvezni del javnega programa pa ne bi več financirala.

Novela je bila v DZ sicer sprejeta, ob obovnem glasovanju po vetu državnega sveta julija letos ni got any support. Za novelo so glasovali v koalicijskih LMŠ, SD, SAB in DeSUS ter v Levici. V SMC so se vzdržali, v SDS, NSi in SNS pa so bili proti.
Alenka Bratušek "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/b4/4b/4fc71498eca288a5020e-alenka-bratusek.jpegNoviceBratuškova: Ne bom dovolila ribarjenja in iskanja direktorjev on the phone
Komentarji:

19delitve:
1
Source link