Wednesday , September 23 2020
Home / sweden / Malin kan inte äta – behövde ändå köpa matbiljett

Malin kan inte äta – behövde ändå köpa matbiljett[ad_1]

Malin Odqvist från Borås kan på grund av sjukdom inte få i sig föda via munnen. I stället får hon näring genom en "knapp" på magen, kallat gastrostomi. Hon och maken Sven-Bertil ville boka biljetter till showen "Mamma Mia – the party" som har premiär på Rondo and Göteborg nästa år. I biljettpriset, en ordinarie biljett går på 1 355 kronor, ingår en trerätters middag.

Sven-Bertil hörde av sig till biljettkontoret på Liseberg för att förklara situationen, men stötte direkt på problem, vilket GP tidigare uppmärksammat.

– Då får jag besked om att vi inte är välkomna om vi inte köper två trerättersmenyer. Hur gör jag då om vi vill titta på föreställningen? frågar han sig.

"Det är helt otroligt"

Han berättar att han kontaktade tre olika personer på Liseberg och förklarade att han kunde visa upp ett läkarintyg om det skulle behövas, men svaret var detsamma. Det gick inte förhandla bort maten.

– Det är helt otroligt, and dagens tillgängliga Sverige, säger Sven-Bertil.

Han valde and stället att contact Tyrol på Gröna Lund and Stockholm där showen sålt ut kväll på kväll sedan premix 2016. Där var det inga problem.

– "Självklart ordnar vi det" fick jag som svar. Varför kan inte Rondo då?

Sven-Bertil Salomonsson poängterar att det inte handlar om pengarna.

– Det är inte pengarna jag hakar upp mig på. Men varför ska man köpa två trerätters när man av medicinska skäl inte kan äta som oss andra.

Björn Ulvaeus, mannen bakom "Mamma Mia – The party".

foto: Marte Lundby Rekaa / TT / TT NYHETSBYRÅN / Marte Lundby Rekaa 2019

Han säger att han och Malin besöker olika evenemang flera gånger i månaden, men att han aldrig varit med om ett liknande bemötande.

– Man blir ledsen. Det ska vara tillgängligt för alla. Jag fick en chock när vi blev nekade.

Liseberg ber om ursäkt

Men Liseberg har nu valt att lägga sig platta.

– Det har blivit fel från vår sida. Grundutbudet cheese ut som om det bara finns biljetter där det ingår mat. Men självklart ska det gå att göra undantag när det finns särskilda skäl, säger informationschefen by Julia Vasilis till GP.

Vasilis säger vidare att biljettförsäljningen är i sin linda och att informationen om att man kan göra undantag and specialfall inte gått ut till alla.

Sven-Bertil Salomonsson har också fått en ursäkt av Liseberg.

[ad_2]
Source link